De ce Vioara?

A sti sa canti la un instrument muzical cu incredere reprezinta o abilitate placuta si implinitoare. Dar, daca cineva te-ar intreba, daca ai putea alege orice instrument si sa stii imediat sa canti la el, ce ai alege? Sansele ar fi ca vioara sa fie una dintre alegerile principale. Cu toate ca violonistii sunt inconjurati de o aura romantica, mistica, multi cred ca aceasta este prea grea, prea scumpa sau doar prea dificil sa inveti sa canti la acest bine cunoscut si foarte indragit instrument muzical.

Insa ai ramane surprins sa descoperi ca studiul viorii aduce multe beneficii excelente si indelungate. Invatand sa canti la ea, la fel ca in cazul oricarui angajament de lunga durata, necesita doar sa ai uneltele necesare si o indrumare profesionista.

Beneficiile studiului viorii pentru copii:

Copii mici devin deobicei fascinati de vioara si in acest caz trebuie sa fie incurajati. Avantajele fizice, mentale si sociale ale studiului unui instrument muzical sunt bine cunoscute, dar vioara ofera in plus o serie de beneficii surprinzatoare:

 • Memorie si atentie imbunatatite
 • Eficientizarea activitatii cortexului cerebral
 • Expertii au dovedit ca antrenamentul muzical imbunatateste: abilitati de citire, procesarea limbajului, a vorbirii si o varietate de functii cerebrale.
 • Dezvoltare senzoriala
 • Abilitati sociale

Studiul viorii, nu numai ca furnizeaza un subiect de conversatie, dar copiii mici invata sa se autodisciplineze prin practici repetate. De asemenea, apar beneficii uimitoare prin faptul ca micii copii au ceva in viata lor ce pot controla. Vioara cladeste incredere de sine, constiinta de sine, astfel copiii devin foarte placuti si bine adaptati social.

Beneficiile studiului viorii la adolescenti:

Chiar daca nu ai inceput de mic, oricine poate invata sa cante la vioara, indiferent de varsta. De fapt, multi tineri urmaresc sa-si largeasca sfera aptitudinilor, si sa-si imbunatateasca palmaresul cu o diversitate de activitati extra-curriculare.

 • Simt de apartenenta
  Multi adolescenti beneficiaza de pe urma studiului viorii datorita apartenentei sociale pe care o furnizeaza. A canta intr-o orchestra presupune coordonare de grup, atentie, cod vestimentar, ceea ce pot constitui o usurare binevenita de la presiunile si tumultul specifice perioadei adolescente.
 • Mijloc de exprimare emotionala
  Cantatul la vioara ofera oportunitatea de eliberare a sentimentelor si emotiilor, ceva ce, uneori, adolescentii nu stiu cum s-o faca intr-o maniera constructiva.
 • Beneficii de sanatate fizica, prin postura corecta si capacitati motorii superioare
error: Acest conținut este protejat!!