Cursuri de Vioară

Școala de Muzică Armonia oferă cursuri de vioară, indiferent că îți dorești să-l studiezi că hobby sau pentru perfomanță.

Școală de muzică Armonia oferă cursuri de vioara pentru toți cei interesați de acest minunat instrument.

Vioara este cel mai îndrăgit instrument cu coarde din rândul tuturor iubitorilor de muzică, având un sunet foarte cald și o sensibilitate aparte. Acesta dezvoltă numeroase capacități de coordonare și abilități artistice. Este un instrument solistic, orchestral sau cameral, ce poate face parte din formații preum duo, trio, cvartet, alături de alte instrumente cu coarde sau de suflat.

În cadrul cursului de vioara vom urmări:

 • Poziția corectă a ambelor mâini la vioara: mâna dreapta responsabilă cu arcușul, și mâna stânga ce susține gâtul viorii.
 • Tot ce ține de instrument, cum este făcut și denumirea componentelor acestuia.
 • Dezvoltarea auzului muzical și al ritmului.
 • Memoria vizuală și auditivă.
 • Tehnică instrumentală.
 • Învățarea termenilor muzicali.
 • Capacitatea de citire a unei partituri.

Să știi să cânți la un vioara cu încredere reprezintă o abilitate plăcută ce oferă sentimentul de împlinire. Violoniștii sunt înconjurați de o aura romantică, mistică. Învățând să cânți la vioara, la fel că în cazul oricărui angajament de lungă durata, necesită doar să ai uneltele necesare și o îndrumare profesionistă.

Beneficiile studiului viorii pentru copii:

Copiii mici devin fascinați de vioară și necesită o încurajare constantă. Avantajele fizice, mentale și sociale ale studiului unui instrument muzical sunt bine cunoscute, dar vioara oferă în plus o serie de beneficii surprinzătoare:

 • Memorie și atenție îmbunătățite
 • Eficientizarea activității cortexului cerebral
  Experții au dovedit că antrenamentul muzical îmbunătățește: abilitatea de citire, procesarea limbajului, a vorbirii și o varietate de funcții cerebrale.
 • Dezvoltare senzorială
 • Abilitățile sociale
  Studiul viorii furnizează un subiect de conversație, iar copiii mici se autodisciplineaza prin practică repetată. Vioara clădește încredere de sine și conștiința de sine, astfel copiii devin foarte plăcuți și bine adaptați social.

Beneficiile studiului viorii la adolescenti:

Chiar dacă ai început din adolescență sau chiar mai târziu, oricine poate învăța să cânte la vioara, indiferent de vârstă. De fapt, mulți tineri urmăresc să-și lărgească sfera aptitudinilor și să-și îmbunătățească palmaresul cu o diversitate de activități extra-curriculare.

 • Simt de apartenența
  Mulți adolescenți beneficiază de pe urma studiului viorii datorită apartenenței sociale pe care o furnizează. Cântatul într-o orchestra presupune coordonare de grup, atenție distributivă, cod vestimentar, ceea ce constituie o ușurare binevenită de la presiunile și tumultul specifice perioadei adolescente.
 • Mijloc de exprimare emoțională
  Cântatul la vioara oferă oportunitatea de eliberare a sentimentelor și emoțiilor, ceva ce, uneori, adolescenții nu știu cum s-o facă într-o manieră constructivă.
 • Beneficii de sănătate fizică prin postura corectă și abalitati motorii superioare.

Evaluarea este gratuită!

Ședința de vioară se desfășoară individual și durează 50 de minute.

Se adresează atât copiilor (vârstă minimă 5 ani), cât și adulților, pentru orice nivel.

Dacă prin cele prezentate mai sus, v-am stârnit dorința de a descoperi acest instrument special, va așteptăm cu drag în sediul nostru pentru a urmă lecții de vioara sub îndrumare profesionistă.

error: Acest conținut este protejat!!