Cursuri de Vioara

Scoala de Muzica Armonia ofera cursuri de vioara, indiferent ca iti doresti sa-l studiezi ca hobby sau pentru perfomanta.

Scoala de muzica Armonia ofera cursuri de vioara pentru toti cei interesati de acest minunat instrument.

Vioara este cel mai indragit instrument cu coarde din randul tuturor iubitorilor de muzica, avand un sunet foarte cald si o sensibilitate aparte. Acesta dezvolta numeroase capacitati de coordonare si abilitati artistice. Este un instrument solistic, orchestral sau cameral, ce poate face parte din formatii preum duo, trio, cvartet, alaturi de alte instrumente cu coarde sau de suflat.

In cadrul cursului de vioara vom urmari:

 • Pozitia corecta a ambelor maini la vioara: mana dreapta responsabila cu arcusul, si mana stanga ce sustine gatul viorii.
 • Tot ce tine de instrument, cum este facut si denumirea componentelor acestuia.
 • Dezvoltarea auzului muzical si al ritmului.
 • Memoria vizuala si auditiva.
 • Tehnica instrumentala.
 • Invatarea termenilor muzicali.
 • Capacitatea de citire a unei partituri.

Sa stii sa canti la un vioara cu incredere reprezinta o abilitate placuta ce ofera sentimentul de implinire. Violonistii sunt inconjurati de o aura romantica, mistica. Invatand sa canti la vioara, la fel ca in cazul oricarui angajament de lunga durata, necesita doar sa ai uneltele necesare si o indrumare profesionista.

Beneficiile studiului viorii pentru copii:

Copiii mici devin fascinati de vioara si necesita o incurajare constanta. Avantajele fizice, mentale si sociale ale studiului unui instrument muzical sunt bine cunoscute, dar vioara ofera in plus o serie de beneficii surprinzatoare:

 • Memorie si atentie imbunatatite
 • Eficientizarea activitatii cortexului cerebral
  Expertii au dovedit ca antrenamentul muzical imbunatateste: abilitati de citire, procesarea limbajului, a vorbirii si o varietate de functii cerebrale.
 • Dezvoltare senzoriala
 • Abilitati sociale
  Studiul viorii furnizeaza un subiect de conversatie, iar copiii mici se autodisciplineaza prin practica repetata. Vioara cladeste incredere de sine si constiinta de sine, astfel copiii devin foarte placuti si bine adaptati social.

Beneficiile studiului viorii la adolescenti:

Chiar daca ai inceput din adolescenta sau chiar mai tarziu, oricine poate invata sa cante la vioara, indiferent de varsta. De fapt, multi tineri urmaresc sa-si largeasca sfera aptitudinilor si sa-si imbunatateasca palmaresul cu o diversitate de activitati extra-curriculare.

 • Simt de apartenenta
  Multi adolescenti beneficiaza de pe urma studiului viorii datorita apartenentei sociale pe care o furnizeaza. Cantatul intr-o orchestra presupune coordonare de grup, atentie distributiva, cod vestimentar, ceea ce constituie o usurare binevenita de la presiunile si tumultul specifice perioadei adolescente.
 • Mijloc de exprimare emotionala
  Cantatul la vioara ofera oportunitatea de eliberare a sentimentelor si emotiilor, ceva ce, uneori, adolescentii nu stiu cum s-o faca intr-o maniera constructiva.
 • Beneficii de sanatate fizica prin postura corecta si abalitati motorii superioare.

Evaluarea este gratuita!

Sedinta de vioara se desfasoara individual si dureaza 50 de minute.

Se adreseaza atat copiilor (varsta minima 5 ani), cat si adultilor, pentru orice nivel.

Daca prin cele prezentate mai sus, v-am starnit dorinta de a descoperi acest instrument special, va asteptam cu drag in sediul nostru pentru a urma lectii de vioara sub indrumare profesionista.

error: Acest conținut este protejat!!