Daniela Cobuscean

Pasiunea pentru muzica a descoperit-o de mic copil, imbratisand arta violonistica de la varsta de 5 ani. Daniela si-a inceput studiile muzicale la Liceul Republican de Muzica Ciprian Porumbescu din Chisinau, in cadrul sectiei de vioara. In paralel a urmat si cursuri de pian, dand dovada de indemanare si vointa de a canta la acest intrument.

A sustinut recitaluri si a participat la diverse concursuri si masterclass-uri in Germania, Rusia, Romania, Moldova, castigand locuri de frunte. Este membru al orchestrelor de tineret din Romania si Moldova- Orchestra Romana de Tineret si Moldovan National Youth Orchestra, cu care a colaborat mai multi ani si a avut ocazia sa cante cu dirijori din Romania si Moldova, avand concerte in mai multe tari din Europa.

La moment este studenta la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, in cadrul sectiei de interpretare muzicala – Vioara. In ultimii ani a dezvoltat o noua pasiune pentru activitatea pedagogica, invatandu-i pe copii tehnica instrumentala si interpretarea artistica a instrumentului cu coarde vioara si pian.

error: Acest conținut este protejat!!