Daniela Cobuscean

Pasiunea pentru muzică a descoperit-o de mic copil, îmbrățișând artă violonistică de la vârstă de 5 ani. Daniela și-a început studiile muzicale la Liceul Republican de Muzică Ciprian Porumbescu din Chișinău, in cadrul secției de vioară. În paralel a urmat șî cursuri de pian, dând dovadă de îndemânare și voință de a cânta la acest intrument.

A susținut recitaluri și a participat la diverse concursuri și masterclass-uri în Germania, Rusia, România, Moldova, câștigând locuri de frunte. Este membru al orchestrelor de tineret din România și Moldova – Orchestra Română de Tineret și Moldovan Național Youth Orchestra, cu care a colaborat mai mulți ani și a avut ocazia să cânte cu dirijori din România și Moldova, având concerte în mai multe țări din Europa.

La moment este studentă la Universitatea Națională de Muzică din București, în cadrul secției de interpretare muzicală – Vioară. În ultimii ani a dezvoltat o nouă pasiune pentru activitatea pedagogică, învățându-i pe copii tehnică instrumentală și interpretarea artistică a instrumentului cu coarde vioară și pian.

error: Acest conținut este protejat!!