Instrumente de suflat
Saxofon, clarinet, flaut

Scoala de Muzica Armonia ofera cursuri de saxofon, clarinet, flaut, indiferent ca iti doresti sa le studiezi ca hobby sau pentru perfomanta.

In cadrul cursului vom urmari:

 • Dezvoltarea auzului muzical si al ritmului
 • Tehnica instrumentala
 • Memoria si frazarea muzicala
 • Pozitia corecta 

Saxofonul si clarinetul fac parte din familia instrumentelor de suflat din lemn, prin filiatia instrumentelor cu ancie simpla.

Saxofonul a fost inventat de catre Adolphe Sax, de unde provine si denumirea de Sax(ophone), in anul 1840. Mai putin prezent in orchestrele simfonice, dar destul de activ in orchestrele de muzica usoara si jazz, este frecvent întalnit in postura solistica.

Clarinetul este un instrument muzical de suflat din lemn cu ancie simpla si corp cilindric. Instrumentul are un ambitus larg, de peste trei octave si este prezent cel mai adesea ca instrument transpozitoriu (acordat in alta tonalitate decat Do). Ancia instrumentului este pusa in vibratie de buza inferioară a interpretului; digitatiile sunt facilitate de un sistem complex de clape.

Cursul de clarinet si saxofon constituie un ghid pentru tehnica si modul de interpretare, pentru intelegerea locului si rolului acestora in arta interpretativa muzicala. Prin studierea clarinetului si a saxofonului ,cursantul va fi capabil sa insuseasca cunostinte despre constructia lor, informatii legate de tehnica instrumentala, principii de interpretare si formarea unei viziuni personale in interpretarea muzicala.

Varsta recomandata pentru inceperea studiului clarinetului si a saxofonului este cuprinsa intre 8 si 11 ani. Pe langa dezvoltarea sensibilitatii si a inteligentei, cursul de clarinet si  saxofon are beneficii la nivel de sanatate fizica, prin practica respiratiei corecte, care contribuie la o constitutie fizica robusta si un echilibru psihic cu un inalt randament, nu doar in muzica, ci si in alte activitati.

Flautul face parte din categoria instrumentelor de suflat din lemn, desi flautul modern este confectionat din diverse aliaje metalice, pornind de la aliaje simple, aliaje cu argint, argint masiv, aur masiv, platina, dar si lemn. In orchestrele simfonice contemporane, in ansamblurile camerale, in lucrari solistice intalnim frecvent flautul din metal.

Cursul de flaut propune studierea prin asimilarea corecta a notiunilor de tehnica instrumentala, ca baza de pornire, dar si dezvoltare in cazul alegerii performantei. Deasemenea, cercetarile medicale arata ca diverse afectiuni respiratorii la copii si nu numai, precum bronsite, astm bronsic, etc. s-au atenuat sau chiar vindecat ca urmare a invatarii si practicarii cantatului la flaut.

Sedintele de flaut isi propun largirea orizontului muzical al cursantului, prin insusirea de notiuni muzicale complexe, dezvoltand astfel capacitatea de concentrare, atentia distributiva, organizarea si  sistematizarea procesului de lucru, dar si dezvoltarea inteligentei si a spontaneitatii.

In cadrul cursului de saxofon,clarinet sau flaut al Scolii Armonia, vom observa:

 • Creativitatea crescuta
 • Memoria si atentia imbunatatite
 • Eficientizarea activitatii cortexului cerebral
 • Abilitatile de citire, procesarea limbajului si a vorbirii
 • Dezvoltarea senzoriala
 • Abilitati lesociale
 • Dobandirea de abilitati organizatorice
 • Un mai bun control al emotiilor distructive
 • Abilitatea de a utiliza in mod mult mai efficient ambele emisfere cerebrale

 

Evaluarea este gratuita!

Sedinta se desfasoara individual si dureaza 50 de minute. Cursul – instrumente de suflat- se adreseaza atat copiilor (de peste 8 ani) cat si adultilor, pentru orice nivel.

Daca prin cele prezentate mai sus v-am starnit dorinta de a canta, ne bucuram si va asteptam cu drag in sediul nostru pentru a lua lectii de saxofon, clarinet sau flaut sub indrumare profesionista.

error: Acest conținut este protejat!!