Instrumente de suflat
Saxofon, clarinet, flaut

Școală de Muzică Armonia oferă cursuri de saxofon, clarinet, flaut, indiferent că îți dorești să le studiezi că hobby sau pentru perfomanță.

În cadrul cursului vom urmări:

 • Dezvoltarea auzului muzical și al ritmului
 • Tehnică instrumentală
 • Memoria și frazarea muzicală
 • Poziția corectă

Saxofonul și clarinetul fac parte din familia instrumentelor de suflat din lemn, prin filiația instrumentelor cu ancie simplă.

Saxofonul a fost inventat de către Adolphe Sax, de unde provine și denumirea de Sax(ophone), în anul 1840. Mai puțîn prezent în orchestrele simfonice, dar destul de activ în orchestrele de muzică ușoară și jazz, este frecvent întalnit în postura solistică.

Clarinetul este un instrument muzical de suflat din lemn cu ancie simplă și corp cilindric. Instrumentul are un ambitus larg, de peste trei octave și este prezent cel mai adesea că instrument transpozitoriu (acordat în altă tonalitate decât Do). Ancia instrumentului este pusă în vibrație de buza inferioară a interpretului; digitatiile sunt facilitate de un sistem complex de clape.

Cursul de clarinet și saxofon constituie un ghid pentru tehnică și modul de interpretare, pentru înțelegerea locului și rolului acestora în arta interpretativă muzicală. Prin studierea clarinetului și a saxofonului, cursantul va fi capabil să însușească cunoștințe despre construcția lor, informații legate de tehnică instrumentală, principii de interpretare și formarea unei viziuni personale în interpretarea muzicală.

Vârstă recomandată pentru începerea studiului clarinetului și a saxofonului este cuprinsă între 8 și 11 ani. Pe lângă dezvoltarea sensibilității și a inteligenței, cursul de clarinet și saxofon are beneficii la nivel de sănătate fizică, prin practică respirației corecte, care contribuie la o constituție fizică robustă și un echilibru psihic cu un înalt randament, nu doar în muzică, ci și în alte activități.

Flautul face partedin categoria instrumentelor de suflat din lemn, deși flautul modern este confecționat din diverse aliaje metalice, pornind de la aliaje simple, aliaje cu argint, argint masiv, aur masiv, platină, dar și lemn. În orchestrele simfonice contemporane, în ansamblurile camerale, în lucrări solistice întâlnim frecvent flautul din metal.

Cursul de flaut propune studierea prin asimilarea corectă a noțiunilor de tehnică instrumentală, că baza de pornire, dar și dezvoltare în cazul alegerii performanței. Deasemenea, cercetările medicale arată că diverse afecțiuni respiratorii la copii și nu numai, precum bronșite, astm bronșic, etc. s-au atenuat sau chiar vindecat că urmare a învățării și practicării cântatului la flaut.

Ședințele de flaut își propun lărgirea orizontului muzical al cursantului, prin însușirea de noțiuni muzicale complexe, dezvoltând astfel capacitatea de concentrare, atenția distributivă, organizarea și sistematizarea procesului de lucru, dar și dezvoltarea inteligenței și a spontaneității.

În cadrul cursului de saxofon,clarinet sau flaut al Școlii Armonia, vom observă:

 • Creativitatea crescută
 • Memoria și atenția îmbunătățite
 • Eficientizarea activității cortexului cerebral
 • Abilitățile de citire, procesarea limbajului și a vorbirii
 • Dezvoltarea senzorială
 • Abilitățile sociale
 • Dobândirea de abilități organizatorice
 • Un mai bun control al emoțiilor distructive
 • Abilitatea de a utiliza în mod mult mai efficient ambele emisfere cerebrale

Evaluarea este gratuită!

Ședința se desfășoară individual și durează 50 de minute. Cursul – instrumente de suflat- se adresează atât copiilor (de peste 8 ani) cât și adulților, pentru orice nivel.

Dacă prin cele prezentate mai sus v-am stârnit dorința de a cânta, ne bucurăm și va așteptăm cu drag în sediul nostru pentru a lua lecții de saxofon, clarinet sau flaut sub îndrumare profesionistă.

error: Acest conținut este protejat!!