De ce tobe?

De ce cursuri de tobe

Tobele reprezinta instrumentul ce iti ofera o pregatire muzicala ampla si multilaterala, cuprinzand o paleta larga de culori muzicale.

De ce sa inveti sa canti la tobe?

“Se spune ca la percutie se poate folosi orice instrument, poti sa „bati“ in orice si sa iasa un ritm. In fiecare dintre noi poate sa existe un baterist sau un percutionist.

Cea mai veche toba recuperata integral dintr-un sit arheologic este datata acum 8000 de ani. Pe teritoriul vechii Mesopotamii au fost gasite tobe vechi de 5000 de ani. Tobele au fost folosite sute de ani la rand, ca mijloc de comunicare de catre triburile din Africa si America.

Pentru a invata sa canti la tobe este in primul rand nevoie sa iti dezvolti abilitatea de a-ti coordona membrele corpului in asa fel incat sa poti executa ceea ce-ti doresti sau ceea ce se cere, respectand egalitatea ritmica dintre sunete si tempo (viteza la care se executa), plus intensitatea (taria cu care se executa).

Invatarea cantatului la tobe este un lucru de durata, insa merita efortul, avand in vedere satisfactiile pe care ti le aduce acest instrument atunci cand esti pe scena, cantand alaturi de formatia ta, atunci cand vezi ca publicul te aplauda, atunci cand traiesti o senzatie unica, ce nu poate fi comparata cu nimic altceva in viata!

In principal, pentru a putea invata sa canti la tobe ai nevoie de rabdare, simtul ritmului si mult sudiu individual pe langa cel de la orele de clasa. Cu ajutorul tobelor, iti dezvolti capacitatea de concentrare si inteligenta muzicala.

Aspectele inteligentei muzicale reprezinta competenta de a produce si sesiza ritmul, inaltimea sunetelor, semnificatia acestora, memoria auditiva, vizuala cat si frazarea muzicala.

error: Acest conținut este protejat!!