Codruț Andrei

Petrecând mai mulți ani cu chitara, s-a intersectat mai mult întâmplător cu universul mandolinei, foarte vag reprezentat în mintea sa muzicală de până atunci. I s-a părut din start un instrument neașteptat de versatil, prezent uneori discret, alteori în prim plan în mai toate stilurile muzicale.

Interesat inițial de bluegrass (parte a folclorului american) și mai tîrziu de relativ noile ramuri ale ceea ce se numește New Acoustic Music (experimente și combinări de stiluri adaptate pentru instrumente muzicale acustice) și de indie, blues, jazz mai nou și mai vechi, atenția și pasiunea sa a evoluat și spre alte zone de influență ale mandolinei: choro (din tradiția urbană braziliană), muzica barocă și clasică, muzica Italiei și altele care rămân încă de descoperit.

A petrecut mai bine de 10 ani preponderent cu mandolina ca activitate principală, timp în care a trecut prin diferite cărți și metode și a ascultat sfaturile celor cărora le asculta și muzica (indiferent de instrument, pentru că finalitatea efortului și ținta este muzica în sine și nu instrumentul). De 9 ani colaborează cu trio-ul Soul Serenade alături de care a cântat la festivaluri din Franța, Luxemburg, Germania, Bulgaria și a urcat pe multe scene din țară.

Toată experiența pe care a adunat-o îl ajută să-i inițiez și pe cei aflați la început în vasta și necunoscută pentru mulți lumea mandolinei, oferindu-le ceea ce el nu am găsit la început și anume îndrumările cuiva experimentat. Pornește această plăcută aventură și în speranța popularizării mandolinei și a ascultării active a muzicii, în general.
Metoda pe care o folosește este flexibilă și adaptabilă nivelului, aptitudinilor și intereselor fiecărui cursant, păstrând numai în linii mari o structură predefinită cu noțiuni de teorie.

Scopul lui este orientat spre dezvoltarea entuziasmului celor mai mici sau mai mari cursanți, respective către promovarea cântatului din suflet cu plăcere dincolo de perfecțiunea execuției (bineînțeles, fără să o excludă), exemplificând melodic toate conceptele și tehnicile studiate.

error: Acest conținut este protejat!!