Andreea Stoica

Inca de mica, de la varsta de doar 6 ani, Andreea paseste spre minunata lume a muzicii sub indrumarea tatalui ei.

A studiat muzica încă din ciclul gimnazial în cadrul liceului de artă “Sigismund Todută” din Deva la secția de flaut principal și muzică traditională românească, participând de-a lungul anilor de studiu la numeroase concursuri și olimpiade, obținând premii prestigioase cu fiecare participare. Au urmat o serie de turnee atât în tară cât și în afară, cel mai semnificativ fiind cel din Paris când debuteaza ca prim solist sub bagheta dirijorului Ioan Ovidiu Demea.

Urmează apoi liceul de artă “Marin Sorescu” din Craiova la secția de canto clasic si pian secundar. Participă la numeroase spectacole ca solist interpretând rolul lui Cherubino din opera “Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart, roluri din musical-uri cunoscute precum ” I feel pretty”, “My fair lady”, “West side story”, “Wouldn’t it be lovely” și piese din repertoriul universal precum “Ochiul tau iubit” de Eugen Doga, ariile din opera “Carmen” “Habanera” si nenumarate piese din muzica pop.

Își incheie sudiile absolvind la secția de interpretare muzicală canto din cadrul  “Facultății de litere a Universității din Craiova”. În timpul anilor de studiu, Andreea, a fost profesor voluntar de educatie muzicala, canto și cor la centrul “Aripi de lumină al Arhiepiscopiei Craiova”, corist voluntar în partida de alto la Opera Română din Craiova și odată cu aceste experiențe, pe langă dragostea față de muzică, și-a descoperit dragostea fata de cei mici. Și-a împărtășit cunostintele unei serii de elevi care au pășit pe drumul muzicii studiind canto și pian, care pana în prezent apelează la îndrumarea Andreei,adunându-și astfel un număr impresionant de elevi și totodata  experienta necesara în desfăsurarea activitatii artistice.

error: Acest conținut este protejat!!