Andreea Stoica

Încă de mică, de la vârsta de doar 6 ani, Andreea pășește spre minunată lume a muzicii sub îndrumarea tatălui ei.

A studiat muzica încă din ciclul gimnazial în cadrul liceului de artă “Sigismund Todută” din Deva la secția de flaut principal și muzică traditională românească, participând de-a lungul anilor de studiu la numeroase concursuri și olimpiade, obținând premii prestigioase cu fiecare participare. Au urmat o serie de turnee atât în tară cât și în afară, cel mai semnificativ fiind cel din Paris când debutează că prim solist sub bagheta dirijorului Ioan Ovidiu Demea.

Urmează apoi liceul de artă “Marin Sorescu” din Craiova la secția de canto clasic și pian secundar. Participă la numeroase spectacole ca solist interpretând rolul lui Cherubino din opera “Nuntă lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart, roluri din musical-uri cunoscute precum ” I feel pretty”, “My fair lady”, “West side story”, “Wouldn’t it be lovely” și piese din repertoriul universal precum “Ochiul tău iubit” de Eugen Doga, ariile din opera “Carmen” “Habanera” și nenumărate piese din muzică pop.

Își încheie sudiile absolvind la secția de interpretare muzicală canto din cadrul “Facultății de litere a Universității din Craiova”. În timpul anilor de studiu, Andreea, a fost profesor voluntar de educație muzicală, canto și cor la centrul “Aripi de lumină al Arhiepiscopiei Craiova”, corist voluntar în partida de alto la Opera Română din Craiova și odată cu aceste experiențe, pe langă dragostea față de muzică, și-a descoperit dragostea față de cei mici. Și-a împărtășit cunoștințele unei serii de elevi care au pășit pe drumul muzicii studiind canto și pian, care până în prezent apelează la îndrumarea Andreei,adunându-și astfel un număr impresionant de elevi și totodată experiență necesară în desfăsurarea activității artistice.

error: Acest conținut este protejat!!