Codrin Mircea

Muzica i-a atras atenția înca din copilărie motiv pentru care și-a dorit să învațe să cânte la chitară. A început să studieze singur prin abordarea stilulrilor folk și rock, iar apoi s-a perfecționat la Scoala Populară de Arte Tiberiu Brediceanu din Brașov unde a deslușit tainele chitarei clasice și chitarei electrice. După ce s-a stabilit în București, și-a dorit să se dezvolte alături de muzicieni și chitariști cu experiență. Urmând un plan bine pus la punct, după ce a studiat teorie muzicală avansată alături de Dragoș Stama, a învățat tehnici shred de chitară electrică, tehnici de armonie modală, tehnici melodice si lick-uri metal de la Corrado Sgandura. Introducerea în jazz i-a fost transmisă de catre Marius Pop, după care alături de Mihnea Ferezan a studiat lick-uri și armonie blues, rock și metal. Experiența acumulată l-a ajutat să devină un chitarist versatil care abordează atât stilurile clasic și fingerstyle, folk, pop, rock și metal cât și partea de improvizație.

Pasiunea pentru muzică și chitară l-a determinat să transmită mai departe cunoștințele dobandite și astfel în 10 ani de activitate pedagogică, elevii lui au obținut numeroase premii la concursurile naționale de chitară.

Misiunea pe care și-a propus-o este să-i inițieze pe iubitorii de chitară în arta muzicii bazându-se pe ințelegerea și aplicarea conceptelor muzicale și oferindu-le cu răbdare susținerea de care vor avea nevoie.

error: Acest conținut este protejat!!