5 motive pentru care să urmezi cursuri de tobe


Tobele se regăsesc în aproape orice cultură și civilizațiede pe întregul glob și există încă din anul 6000 î.e.n. Fac parte din instrumentele de percuție, fiind printre cele mai populare din această categorie. Copiii sunt atrași în mod natural de tobe, încă de la cea mai mică vârstă luând diferite obiecte în mână și lovindu-le în propriul ritm. Celor mici nu le place doar să facă zgomot, aceștia încep să observe ritmul muzicii înainte de a începe să meargă.Mai jos regăsești câteva motive pentru care ar trebui să urmezi cursuri de tobe sau să-i susții pe cei mici să studieze acest instrument!

De ce ar trebui să faci cursuri de tobe?

1. Te ajută să consumi energia excesivă

Tobele sunt perfecte pentru copiii cu multă energie. Toboșarii trebuie să se miște mult. Mâinile și brațele sunt folosite pentru mânuirea bețelor de tobe, iar picioarele pentru a apăsa pe pedale. Toate mișcările sunt realizate la o viteză mare, fiind nevoie de coordonare fizică și autocontrol.

2. Îmbunătățesc concentrarea

Tobele sunt esențiale pentru menținerea tempoului și sincronizării pentru ceilalți muzicieni dintr-o trupă. Toboșarul trebuie să se concentreze, să asculte și să cânte la timp. Cercetările au arătat că persoanele care urmează cursuri de tobe dezvoltă un set unic de abilități mentale. Unele surse sunt de părere că tobele cresc ritmul cardiac și fluxul de sânge către creier, ceea ce poate duce și la un IQ mai ridicat.

3. Stimulează performanțele academice

Tobele nu fac doar zgomot. Toboșarii trebuie să recunoască notele muzicale, să învețe cum funcționează ritmul și cum să aplice toate aceste cunoștințe atunci când sunt în fața unui set de tobe. În plus, este nevoie de abilități ridicate de concentrare și ascultare. Odată ce copiii învață să facă aceste lucruri, vor putea aplica abilitățile dobândite și în alte studii academice, cum ar fi matematica sau limbile străine.

4. Îmbunătățesc abilitățile de comunicare

Copiii care iau lecții de tobe comunică mai bine cu colegii, sunt mai empatici și au o experiență mai vastă atunci când vine vorba despre exprimarea ideilor fără a folosi cuvinte.

5. Dezvoltă încrederea în sine

Curajul de a cânta la un instrument atât de puternic necesită curaj și încredere. Toboșarii învață părți melodice provocatoare, începând lent cu părți gestionabile până când ajung la structuri complexe. Iar această abilitate ajută la dezvoltarea încrederii în sine, arătându-ți că orice îți propui este posibil dacă ai mentalitatea și dedicarea necesare.

Evoluția instrumentelor de percuție

Primul instrument de percuție a fost reprezentat de orice obiecte care erau lovite pentru a produce sunete. Tobele au evoluat de aici, având întotdeauna puternice asocieri ceremoniale, sacre sau simbolice. Anumite tobe simbolizează regalitatea tribală din Africa, altele erau folosite pentru a trimite mesaje pe distanțe lungi, unele au jucat un rol important în Europa medievală și renascentistă. Premierul și alte instrumente de percuție erau folosite în infanterie pentru a trimite instrucțiuni codate soldaților. Poți descoperi mai multe despre istoria diferitelor tipuri de instrumente de percuție aici.

Dacă vrei să iei lecții de tobe, să rezervi o sesiune pentru cei mici sau pur și simplu să continui studiul acestui instrument, poți alege Școala Armonia.


error: Acest conținut este protejat!!